info@mekan.com

Alaçatı’nın En Popüler Restoranları

9 Temmuz 2015
Alaçatı’nın En Popüler Restoranları
Yaz sezonu açıldı mı tatil yerlerine akın eden insanların en uğrak yerlerinden birisi hiç şüphesiz ki İzmir - Alaçatı’dır. Tertemiz denizleri ve doğal güzelliği ile mavi ve beyazın çiçeklerle renk cümbüşüne girdiği Alaçatı’da enfes Ege mutfağından lezzetler tatmak isteyenler için Alaçatı’nın en popüler restoranlarını anlattık.

Kapari Bahçe

Geç saatlere kadar değerli müşterilerine hizmet sunan Kapari Bahçe, Hacı Memiş’in Alegria’dan sonraki ikinci çok katlı restoranı.  Zeytin ağaçlarının etrafı sardığı yeşillikler içindeki bu nezih mekanda enfes yemeklerinden yiyebilirsiniz. Ayrıca Kapari Bahçe’ye gidenlerin ağzından düşürmediği leziz mezeleri eşliğinde şarap keyfi de mutlaka yaşamanız gereken deneyimlerden.



Şerefe

Alaçatı’nın bu yıl en gözde balıkçısı olan Şerefe’de Ege’nin denizinden çıkmış tadı damağınızda kalacak deniz mahsüllerinden mutlaka tadın deriz. Ahtapottan zerdecalli karideslere, levrek sarmadan muammaralara kadar pek çok çeşit deniz ürünü bulunan bu popüler mekanın mezeleri de oldukça beğeniliyor.



Alancha

Alaçatı’nın o muazzam manzarasını kuşbakışı izlemek isteyenler için işte karşınızda Alancha! Sırf bakmaya doyum olmaz manzarası bile buraya gelmek için yetse de lezzetleri de bir o kadar harika. Mekana girerken mutfak ekibinden çalışanların sizleri ilgi ve güleryüzle karşıladığı Alancha’da kulağınızın pasını silecek müzikler eşliğinde hem göze hem de ağıza hitap eden enfes yemeklerinden tatmadan dönerseniz büyük bir kayıp olur, bizden söylemesi!



Köyün Delisi (Resto - Bar)

Girişinde sizi duvardaki türlü türlü fotoğrafların karşılayacağı Köyün Delisi, Hacı Memiş’in en yeni mekanlarından. Birçok mekanın mutfağında adını görebileceğiniz konsept danışmanı Ömer Bozyap’ın tekniği ile göz kamaştıran bu nezih mekanda; balzamik sirke, merlot ve kiraz marmelatıyla süslenmiş ördek göğsü ile keçi tereyağında enfes karidesi mutlaka tadılması gerekenler listesinde. Üzerine tatlı da yerim ben diyenlerdenseniz Chocolate Delice da mekanın favorilerinden.



Dutlu Kahve

Dut ağaçlarının ortamı süslediği Dutlu Kahve, eskiden beri süregelen geçmişi ile bir zamanlar Alaçatı’nın asıl sakinleri tarafından çokça uğranılan bir mekandı. Günümüzde ise dışarıdaki masalarının giden pek çok turist tarafından dolduğu bu gözde mekanda, bir yandan Ege’nin leziz yemeklerinden yerken bir yandan da sevdiklerinizle koyu bir sohbete girişebilirsiniz.



Cura

Ambiyansı bir harika, menüleri bir başka harika olan yeni bir mekan ile karşınızdayız şimdi: Cura! Sakatat severlerin bayılacağı bu mekanda ister kuyruk tandır, ister al yanak isterseniz de kuzu sırtın enfes tadına bakabilirsiniz. Ayrıca doğal Adana şalgamınından da içebilirsiniz.



Eflatun

Hacı Memiş ile birlikte geçmişe gidebileceğimiz Eflatun, Ege’nin ev yapımı harikulade lezzetlerini değerli müşterileri ile buluşturuyor. Nalan Hanım ve ekibinin ellerinden çıkan ağzınızı şenlendirecek yaprak dolmaları, lübnan kısırı, iç baklalı favası, biberli domatesli patlıcanı kendinizi evinizde hissedeceksiniz. 



Alavya

Uzunca bir havuza sahip palmiyelerle süslü arkadaki geniş bahçesi ile ferah ve huzurlu bir ortam sunan Alavya, anlatılanlara göre Rus bir iş adamının Türkiye’nin önde gelen iş adamları ile tanışıp arkadaş olmak adına keyfi açtığı otelin country tarzındaki restoranı. 



Mitu Restaurant

Canlı jazz müziği eşliğinde enfes yemekler tatmaya ne dersiniz? O zaman doğru adresiniz Alaçatı’nın sevilen mekanı Mitu Restaurant! Kalite hizmet ile sunulan yemeklerinin çeşitleri az olsa da tadına baktığınızda tekrar tekrar gitmeyi isteyeceğiniz bu şık mekanda dilerseniz güzel bir Pazar kahvaltısı da yapabilirsiniz. Ege yeşillikleri mücveri, dana yanağı, tatlılarından ise tiramusu mekana gidenlerin en çok tercih ettikleri oluyor. Sıcak havada dondurma da iyi gider diye düşünenlere de çeşit çeşit dondurmaları ile güzel bir sunum yapıyor.



Küfe

Kuru otlar, bakır tavalar ve emayelerle süslenmiş oldukça otantik bir havası olan şirin mekan Küfe Hacımemiş’de Ege’nin mavi ve beyazının uyumu görmeniz mümkün. Mezeleri eşliğinde şarabından tadabilir, ünlü kaymaklı köftesinden yiyebilirsiniz. Küfe deyince akla ilk gelen zeytinyağlı yemeklerinden tattığınızda mekana bir daha ve bir daha gitmek isteyeceksiniz.



Kırmızı Ev

Kırmızının yer yer ortamı süsleyerek farklı bir hava kattığı Kırmızı Ev Restaurant & Bar, Hacı Memiş’te öğünümü farklı bir atmosfer eşliğinde tadayım diyenlerimiz için fevkalede bir mekan. Kırmızı panjurlarından kırmızı çiçeklerine kadar adeta kırmızının taş ev üzerinde dans ettiği bu restoranda enginarlı salata, kuzu tandır, patatesli pastırması ve çeşit çeşit mezeleri mutlaka denenmeli!



Alaçatı Langaza

Alaçatı Enginar Festivali ile adından oldukça söz ettirmiş Şef Dilek Yetkiner’in enginarın renginden esinlenerek dekore ettiği Langaza’da, oldukça uygun fiyatlarla güzel bir yemek keyfi yapabilirsiniz. Girit (Hanya) böreği ile tatlılarından bagusta da mekanın en çok tercih edilen lezzetlerinden. 



Roka Bahçe

Alaçatı’da yaz sezonu açılınca kapılarını müşterilerine açan temiz ve şirin Roka Bahçesi, porsiyonları biraz küçük olsa da tadına doyum olmayacak lezzetlere sahip. Oldukça beğeneceğiniz müzikleri eşliğinde isterseniz Ege’nin taptaze deniz ürünlerinden yiyebilir, isterseniz fevkalede mezelerinden tadabilir, isterseniz de Ege mutfağından farklı tatlar keşfedebilirsiniz.



Tuval

Alaçatı’nın eski mekanlarından bir ile karşı karşıyasınız şuan: Tuval! Yemekleri bir harika olan bu mekan Alaçatı’da oldukça popüler. Önünden geçerken her an bir ünlüyü orada görmenizin mümkün olduğu bu hoş mekan, müşterilerinden hem lezzet konusunda hem de servis konusunda on üzerinden on numara alıyor.,



Cumbalı Avlu 

Etrafın begonvillerle süslendiği Hacı Memiş’teki Cumbalı Avlu, arkadaşlarınızla birlikte bir şeyler atıştırmak ve kahve içip sohbet etmek için oldukça uygun sıcacık bir mekan. Ege’nin meşhur mavi ve beyazına morun eşlik ettiği bu yerde kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz. 



Asma Yaprağı

Adeta Egeli annelerin ellerinden çıkmışcasına dekore edilmiş Asma Yaprağı enfes lezzetlerinin yanı sıra kendi tarlalarından topladıkları sebze ve meyvelerle yaptıkları mezeleri ile de oldukça meşhur. Ancak fiyatların biraz yüksek olması ve servisin yavaş yapılması yüzünden yer yer yakınılsa da fevkalade yemeklerine değer. 



Dem Alaçatı

Bakır sahanda ahtapot keyfi yaşadınız mı hiç? Bu keyfi yaşamadıysanız o zaman uğramanız gereken mekan Dem Alaçatı. Sıcakkanlı çalışanlarının sunduğu hizmet ile nostaljik müziği eşliğinde Ege’nin mutfağından leziz yemekler yiyebileceğiniz bu şirin mekan, Alaçatı’nın bir diğer uğrak mekanlarından.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile!  Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarat…
Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN