info@mekan.com

Kısa Tatiller İçin Ağva ve Şile Rehberi

27 Nisan 2018
Kısa Tatiller İçin Ağva ve Şile Rehberi
Havaların ısınmasıyla birlikte kısa da olsa tatil yapma ihtiyacı hissetmeye başladık bile! 

Baharın getirdiği sıcacık hava, ılık ılık esen rüzgarlar, rengarenk çiçekler, yemyeşil ağaçlar, kuş sesleri ve daha birçok güzellik sayesinde, ruhumuz kışın yarattığı bütün o olumsuz etkileri atmaya başladı. 

Ruhumuz güzelleştikçe dışarı çıkmamız, keşif yapmamız ve kendimize daha çok zaman ayırmamız gerektiğini hissediyoruz. Bu yüzden şehirden kısa süreli kaçış planları yaparken buluyoruz kendimizi.

mekan.com ekibi olarak iki, üç günlük tatillerde şehirden nasıl kaçılabilir, araştırdık. Bu kaçamaklarda nerelerde konaklama yapılır, hangi mekanlarda yemek yenilir, nereler gezilir sorularının cevabı yazımızın devamında. Keyifli okumalar dileriz. :)

İstanbul’dan çıkmak istemeyenlere: Şile


Şile iki günlük tatilcilerin ve tatilini yolda harcamak istemeyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Hem doğanın kucağında oluyorsunuz hem de şehirden fazla uzaklaşmamış oluyorsunuz. 
 

Şile’de konaklayabileceğiniz yerler:


Şile Gardens Hotel & SPA

Şile’nin en lüks otellerinden biri olan Şile Gardens Hotel & SPA’da birbirinden farklı oda seçenekleriyle konaklamanın keyfine varabilirsiniz. SPA olanakları da cabası… Fırsat Bu Fırsat'ın uygun fiyatlı konaklama seçeneklerine buradan bakabilirsiniz.

Kaynak: http://www.silegardens.com.tr/


Violet Park

Violet Park otel Şile merkeze 5 dakikalık mesafede olup, 16 odası bulunmaktadır. Yüzme havuzu manzarası olan odalarda, minibar, klima, banyo, saç kurutma makinesi ve televizyon bulunuyor. Şezlongları bulunan açık yüzme havuzunda gündüz yüzme keyfi yaparken akşamları da yemeğinizi havuz başında yiyebilirsiniz. Fırsat Bu Fırsat'ın uygun fiyatlı konaklama seçeneklerine ise buradan bakabilirsiniz.


Kaynak: http://www.violetparkotel.com

Phellos Suites

Karadeniz’e kıyısı bulunan Şile’de denize sıfır olarak konumlanmış olan Phellos Suites’te lüks konaklamanın keyfine varabilirsiniz. İstanbul’a 45 km uzaklıkta konumlanan butik otelde huzurlu ve keyif dolu bir tatil yapabilirsiniz.

Kaynak: http://www.phellossuites.com

Fener Motel

Havası bile huzur dolu olan Şile’de bulunan Fener Motel sıcacık bir tesis. 27 odalı olan bu tesiste yüzme havuzu, her öğünde lezzetli şeyler yiyebileceğiniz restoranlar ve kumsal bulunmaktadır.

Kaynak: http://www.fenermotel.com​
 

Şile’de yemek yiyebileceğiniz yerler:


Marin Balık

Ürünlerini Şile yeryüzü pazarından temin eden Marin Balık sağlıklı yaşam ile damak zevkini bir arada sunuyor. Kandıra’dan manda yoğurdu, Şile’nin kabak tatlısı, taş fırında pişen mısır ekmeği ve köy ekmekleri, Ege otları, Şile’den toplanmış otlarla yapılan zeytinyağlılar ve daha birçok lezzet Marin Balık’ta sunuluyor.

Kaynak: http://marinbalik.com

Massha & Şile Balıkçısı

Sabahları enfes bir kahvaltı yapabilirken akşamları da tadına doyulmaz bir balık ızgarayla damağınızı şenlendirebilirsiniz. 

Kaynak: www.facebook.com/

Bilir Patisserie

Şile geziniz esnasında oturup tatlı bir şeyler yemek isterseniz Bilir Patisserie’nin taptaze tatlılarını deneyebilirsiniz.

Kaynak: www.instagram.com/bilircafe/

Ağva


Ağva’nın doğasına aşığız! İstanbul’un içinde olması, sakin ve huzurlu olması Ağva’nın tercih edilme sebeplerinin başında geliyor. Ağva’da nerede kalınır, nerede yemek yenilir; yazının devamında!
 

Ağva’da konaklayabileceğiniz yerler:


Alesta Butik Otel

İki binadan oluşan Alesta Butik Otel Göksü Nehri’ne sıfır konumda ve odalar nehir ve havuz manzaralı. Otelin karşısında başka tesisler bulunmadığı için doğayla başbaşa bir tatil yapabiliyorsunuz. Fırsat Bu Fırsat'ın uygun fiyatlı konaklama seçeneklerine ise buradan bakabilirsiniz.

Kaynak: http://www.alestamotel.com.tr

Park Mandalin

Sıcacık bir otel olan Park Mandalin’de yıl boyu konaklama yapabileceğiniz gibi tatiliniz boyunca güler yüzlü bir hizmet alacağınız garanti ediliyor. Göksu Nehri’nin kıyısında bulunan otelde huzur dolu bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.



Robin’s Nest

Göksu Nehri’nin kenarında 7 dönümlük bir arazide konumlanan Robin’s Nest’te 35 odaya sahip iki katlı bungalovlar bulunmaktadır. Açık yüzme havuzu ve kapalı/açık restoranlar da sizlere hizmet etmektedir.

Kaynak: http://www.agvarobinsnest.com
 

Ağva’da yemek yiyebileceğiniz yerler:


Greenline Guesthouse

İster sabah kahvaltınızı yapabileceğiniz isterseniz de şarap eşliğinde akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz sıcacık bir mekan olan Greenline Guesthouse’da konaklama yapabilmeniz de mümkün.

Kaynak: http://www.agvagreenline.com

Kasapoğlu Steakhouse

85 yıllık bir mazisi olan Kasapoğlu Steakhouse’ta güzel pişirilmiş bir etin tadına doyum olmaz! Geniş menülerinden arzu ettiğinizi gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Kaynak: www.facebook.com

Wineport Lodge

Her akşam canlı müzik eşliğinde şarabın tadını çıkarmak isteyenler buraya rezervasyon yaptırmayı unutmamalı!


Kaynak: ​http://www.wineport.com.tr
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Sonbaharda bir yerlere kaçma niyetiniz varsa, gidilip görülesi en güzel yer şüphesiz Yedigöller. Göllerin çevrelediği ormanda, sararan yaprakların tablo gibi görüntüsü sonbaharda masalları aratmayan cinsten. Bu muhteşem görünt…
Bu yıl hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın 9 gün tatil oluşu yüzleri güldürüyor. Yazın sıcak günlerine denk gelen bayram tatillerini çoğunluk şehir dışında, Ege ve Akdeniz kıyılarında geçiriyor. Kurban Bayramı tatili için s…
Ülkede kriz aldı başını gitti, turist gelmesi bir yana dursun işsizlik sebebi ile fiyatlar tavan yapınca yerli turistlerde tatil ve seyahat planlarını başka ülkelere özellikle de Yunan Ada’larına doğru taşıdılar. Yunanistan turizm açısından yıllardır adeta bir cennet olar…
Boğaziçi’nin Avrupa Yakası’nda camisi ile meşhur güzide semti Ortaköy, bu haftaki rehberimizde mercek altında. Geçmişi Antik Çağ’a kadar dayanan Ortaköy semti o dönemdeki ilk adını Bizans İmparatoru I. Basileios (hükümdarlığı 867-8…
Trafikti, iş stresiydi derken İstanbul’dan birkaç günlüğüne de olsa uzaklaşıp biraz huzur, biraz motivasyon depolamak için kendimizi doğaya bırakmak istiyoruz zaman zaman. İşte tam da o anlardan birinde yapılacak en güzel şeylerden bir tanesi Ağva’ya ka&…
İstanbul Beyoğlu’nun tarihi açıdan en zengin bölgesi olan Galata, eski Rum evleri, sinagogları, kiliseleri ve tabiki meşhur Galata Kulesi ile şehrin en çok ziyaret edilen semti. Diğer eski İstanbul semtlerine nazaran koruduğu dokusunun ve Arnavut Kaldırımlı sokakların &ccedi…
Şunun şurasında 10 yıl öncesine kadar, bahçeli evleri, ağaçlı sokakları ve parkıyla Kadıköy’ün en nezih semti olan Koşuyolu, son zamanlarda hızla açılan mekanlarla yeni yaşam merkezi olma yolunda ilerliyor. Eski sakin havasını aratsa da halen İstanbul’…
Bu hafta rehberimiz, Boğaziçi’nin en naif semti olan Kuzguncuk’tan. İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk, tarihi yapıları, sakinliği ve vazgeçmediği mahalle kültürüyle nezihliğini korumuş nadir semtlerden biri. 17.…
Çok eski dönemlere ait bir içecek olan biranın Osmanlı’ya girmesinden yıllar sonra Bomonti Kardeşler’in 1890 yılında kurdukları Bomonti Bira Fabrikası, semtte keyifli bir kültürün başlamasına vesile olmuş. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında, Bo…
İstanbul’un yerleşke olarak en genç semtlerinden biri olan Kadıköy, şimdilerde Bostancı’yı da içine alan bir ucu Üsküdar, bir ucu Ataşehir’e kadar uzanan en merkezi yerlerden biri. Tarihi mekanlarını, günümüz gençliğine taşımış olm…
İLGİLİ MEKANLAR
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN