info@mekan.com

Ramazan İçin Çorba Tarifleri

27 Mayıs 2016
Ramazan İçin Çorba Tarifleri
Çorba, oruç tutup uzun süre aç kaldıktan sonra hem mideyi yormamak hem de diğer yemeklere yumuşak bir geçiş yapmak için Ramazan’da iftar sofralarının olmazsa olmazı. Bizde buradan yola çıkarak hem mevsime hem de Ramazan’a uygun en özel çorba tariflerini sizlerle paylaşmak istedik. Ramazan alışverişi yaparken, Ramazan'a özel çorba tariflerimizi gözden geçirmeyi ihmal etmeyin.

Mercimek Çorbası

Mercimek-Çorbası-Ramazan-İftar

Malzemeler: 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek, 1 Adet Kuru Soğan, 1 Adet Havuç, 1 Adet Patates, 2 Litre Su, 1 Yemek Kaşığı Tereyağı, 1 Yemek Kaşığı Salça, Kuru Nane.

Hazırlanışı: Mercimekleri güzelce yıkayıp tencereye alın. Diğer sebzeleri soyup yıkadıktan sonra büyük büyük gelişigüzel doğrayıp mercimeklerin üzerine atın. 2 Litre suyu ekleyip orta ateşte tüm malzemeler iyice yumuşayana kadar kaynatın. Sonra blenderda çekip çorbayı pürüzsüz bir hale getirin. Bir tavada tereyağını eritip salçayla karıştırın. Salça tamamen dağıldıktan sonra naneyi ekleyin. Hazırlamış olduğunuz sosu çorbanın içerisine ekleyip güzelce karıştırın. Yanında kıtır ekmekle servis edebilirsiniz.

Dereotlu Kabak Çorbası

Dereotlu-Kabak-Çorbası-İftar-Ramazan

Malzemeler: 4 Adet Kabak, 1 Tane Soğan, 2 Çorba Kaşığı Un, 1 Su Bardağı Yoğurt, 1/2 Demet Dereotu, Tuz, Sıvıyağ. 

Hazırlanışı: Kabakları minik küpler halinde doğrayıp bir tencereye koyun, üstüne çıkacak kadar su ekleyip pişirin. Bir kasede un ve yoğurdu çırpın, tencereden alacağınız az miktar kabak ile ılıştırıp tencereye ekleyin, soğanı da ilave edip kaynatın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra çorbaya tuz ve dereotu ekleyin. Dilerseniz tereyağında yakılmış pulbiber döküp servis edebilirsiniz.

Buğdaylı Soğuk Çorba

Yoğurtlu-Buğday-Çorbası-Ramazan-İftar

Malzemeler: 2 Su Bardağı Haşlanmış Buğday, 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut, Tuz, Yoğurt, Nane, Sıvıyağ ve Su. 

Hazırlanışı: Haşlanmış nohutu ve buğdayı bir kaba alıp içine çırpılmış yoğurdu koyun, sonrasında tuzunu ilave edip suyla açın ve çorba kıvamına getirin, en son ise süslemesi için nane ve yağ yakıp çorbaya ilave ederek bu lezzeti servise hazır hale getirin. Dereotu da çok yakışıyor, bilginize.

Fesleğenli Domates Çorbası

Fesleğenli-Domates-Çorbası-Ramazan-İftar

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ, 2 Yemek Kaşığı Un, 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası, 5 Adet Rendelenmiş Domates, 5 Su Bardağı Su, 2 Yemek Kaşığı Süt, Tuz, 1 Çorba Kaşığı Fesleğen (kurutulmuş).

Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın. Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırın. Servis yapmadan önce tencereye sütü ve tuzu ilave edin. İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.

Tereyağlı Tavuk Çorbası

Tereyağlı-Tavuk-Çorbası-Ramazan-İftar

Malzemeler: 300 gr Kemikli Tavuk Eti, 8 Su Bardağı Su, 50 gr Tereyağı, Yarım Su Bardağı Mısır Unu, 1 Tutam Safran, Tuz, Tereyağ, Pulbiber, Nane.

Hazırlanışı: Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin.Tereyağını bir tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Tavuk eti, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp kızdırılmış pulbiberli, naneli tereyağ ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Tarhana Çorbası

Tarhana-Çorbası-Ramazan-İftar

Malzemeler: 3 Yemek Kaşığı Toz Tarhana, 1 Çorba Kaşığı Salça, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, Tuz.

Hazırlanışı: 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Biberiye ile süsleyerek servis edin. 

Balık Çorbası

Balık-Çorbası-Somon-Ramazan-İftar

Malzemeler: 4 dilim somon balığı, 6 su bardağı su, 2 soğan, 1 patates, 1 havuç, 1 kereviz, 2 çorba kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 limon suyu, 1 kahve fincanı zeytinyağı, Karabiber, Tuz.

Hazırlanışı: Balığı temizleyip yıkayın ve tencereye alın. 6 bardak su, tuz ve soyulmuş bir bütün soğanı ilave edip orta ateşte 20 dakika üstü açık olarak haşlayın. Balığı kevgirle bir tabağa alın. Kılçıklarını ayıklayıp etlerini tel tel ayırın. Balığı haşladığınız suyu süzüp bir tencereye alın. Patates, havuç, kereviz ve kalan soğanı soyup küp küp doğrayın ve balık suyuna ekleyin. Sebzeler yumuşayınca unu biraz su ile sulandırıp tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.  Tel tel ayrılmış balık etlerini ekleyip hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorba suyundan 1 bardak kadar alıp yumurta sarısını ekleyin ve iyice çırpın. Karışımı çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın.  Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın.

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı-Mantar-Çorbası-Ramazan-İftar

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Tereyağı, 400 gr. Mantar (doğranmış), 2 Diş Sarımsak, 2 Yemek Kaşığı Un, 4 Su Bardağı Tavuk Suyu, 1 Küçük Paket Krema, Tuz, Karabiber.

Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritin, mantar ve sarımsakları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Unu ekleyin, baharatlandırın ve kavurun. Un kokusu çıkınca yavaşça ve sürekli karıştırarak tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Çorba kaynayınca ocaktan alın kremayı sürekli karıştırarak ilave edin ve tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın.

Bezelye Çorbası

Bezelye-Çorbası-Ramazan-İftar

Malzemeler: 500 gr. Bezelye, 1 Adet Kuru Soğan, 1 Adet Patates, 3 Yemek Kaşığı Krema, 1,5 Litre Su.

Hazırlanışı: Bezelyeleri ayıklayıp tencereye atın. Kuru soğan ve patatesi gelişi güzel doğrayıp bezelyelerle karıştırın. Suyu ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar haşlayın. Sonra blenderdan geçirin. İçerisine kremayı ekleyip bir süre daha karıştırın. Krema koyduğunuz için ekstra yağ eklemenize gerek yok. 

Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli-Tavuk-Çorbası-Ramazan-İftar

Malzemeler: 1 Adet Tavuk Göğüs, 1 Adet Kuru Soğan, 2 Adet Havuç, 2 Adet Kereviz Sapı, Zeytinyağı, Tuz, Karabiber.

Hazırlanışı: Kuru soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Üzerine küçük dilimlere bölünmüş tavukları, yuvarlak kesilmiş havuç ve kereviz saplarını atıp karıştırmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra üzerine çıkacak kadar su koyup orta ateşte pişirin. Tavuklar ve sebzeler yeteri kadar piştiklerinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı sebze ve meyveler, yeni nesil detoks yöntemleriyle birlikte enfes içecek karışımları halinde tüketilmeye başlandı. Sindirimi düzenleyen, kanı tazeleyen, cildi güzelleştirip parlaklaştıran, kilo kontrolüne yardımcı ve ödem attır…
1970’lerden bu yana ülkemizde de üretimi olan avokado, lüksü ve zenginliği temsil ederken bir anda tüm cafelerde, restoranlarda ve Türk mutfaklarında boy göstermeye başladı. Bu nedenle Dünya Mutfakları’nın iç içe geçtiği yeme i…
Yaz kapıya dayandı. Fazla yağlardan kurtulmak için son dadikaya kalanlardansanız, birkaç haftalık sağlıklı beslenme programı ve sporla yaz bitmeden forma girebilirsiniz. Mevsime uygun pişirebileceğiniz sağlıklı diyet tarifler eminiz işinize yarayacaktır. Haydi mutfaklara! Yoğurt Sosun…
Tariflerimize geçmeden önce size biraz vejetaryenlik hakkında bilgi vermek istiyoruz. Vejetaryen nedir? Kime denir? Vejetaryenlik ya da etyemezlik, çeşitli nedenlerle et, balık, kümes hayvanları tüketmemeye denir. Etyemezlik dense de bu kelime bazı yanlış anlamalara sebe…
Her derde deva, lezzetli mi lezzetli ve doğanın en güzel tonlarından birine hakim olan yaban mersini ile yapabileceğiniz tarifler için doğru yerdesiniz. Yaban mersinini keşfetmişlerden ve mutfağında en doğru şekilde değerlendirmek isteyenlerdenseniz bu tarifler tam size göre ;) Y…
Çölyak hastaları ve glutene karşı intoleransı olan kişilerin dışarıda glutensiz ürün bulabilmeleri her ne kadar artık pek çok mekan üretse de maalesef çok da kolay değil. Bu nedenle evde yapmak isteyenler için oldukça faydalı olabileceğini d&uum…
Sabahları yataklarımızdan fırlarcasına bizi sofraya çağıran her yörenin kendine has bir kahvaltı kültürü ve bu kültüre ait çok özel tarifli lezzetler var. Biz de kahvaltı kültürümüzde yer alan ve çeşitli bölgelerde hala…
Bizdeki bezeye oldukça benzeyen yalnızca üzerine krema ve meyveler eklenerek servis edilen Pavlova tatlısının hikayesini biliyor muydunuz? Rus balerin Anna Pavlova, 1926 yılında Avustralya'ya turneye gider. Kaldıkları otelin Şefi Bert Sachse, Anna Pavlova’nın zerafetine hayran …
Geleneksel olarak yalnızca tatlısını yemeye alışık olduğumuz bal kabağı, çorbasının ardından geliştirilen pek çok tarifle mutfaklarda kendine daha geniş bir yer bulmaya başladı. Ayrıca faydaları saymakla bitmeyen bal kabağı, çekirdeğinde de bulunan A ve E vitaminleri sayesinde, …
Türkiye’yi 20’den fazla ülkede temsil etmiş, uluslararası birçok organizasyona imza atmış ve milli şef olarak ülkemize 36 adet madalya kazandırmış Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin kurucusu Serkan Bozkurt’un sizlere bayram için şahane bir he…
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN